Mladá Boleslav: V parkovacím domě u nemocnice zaparkujete poprvé 1. října

30.09.2020 8:38

Méně než rok trvala výstavba nového parkovacího domu Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi. Slavnostní otevření je naplánované na středu 30. září za přítomnosti vedení kraje a města Mladá Boleslav. První vozidla zde veřejnost zaparkuje ve čtvrtek 1. října.

Mladá Boleslav: V parkovacím domě u nemocnice zaparkujete poprvé 1. října
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jsem rád, že výstavba parkovacího domu proběhla podle plánu a nyní vkládáme veškerou energii do bezproblémového spuštění provozu. Chceme, aby parkovací dům byl využívaný 24 hodin denně a podle toho jsme nastavili celkový režim i ceník. V prvních týdnech a měsících bude v parkovacím domu pomáhat s plynulým a bezproblémovým provozem personál, aby návštěvníci věděli, kde parkovat, jakým způsobem platit a tak dále. Důležité je, aby první dojem návštěvníků byl dobrý a rádi se do parkovacího domu vraceli,” řekl první náměstek primátora Mladé Boleslavi Jiří Bouška.

Zatímco původní parkoviště nabízelo pouze 150 parkovacích míst, nový sedmipatrový parkovací dům jich má 647! Najdete ho poblíž křižovatky ulic Palackého a Laurinova a vjezd je oproti původnímu vjezdu do areálu posunut směrem ke křižovatce Laurinovy a Palackého ulice.

Palackého se navíc stala u parkovacího domu částečně pěší zónou, aby tudy auta nemohla projíždět a okolí parkovacího domu tak bylo bezpečnější. Směrem od ulice Boženy Němcové k Husově ulici je Palackého ulice jednosměrná.

Anketa

Má vláda na žádost Prymuly vyhlásit nouzový stav?

61%
39%
hlasovalo: 12338 lidí

Celkově se změnilo celé okolí původního parkoviště: zmizela nevzhledná zeď a prostor se otevřel. Vznikly nové chodníky, přibyla zeleň, komunikace byly upraveny dělícími ostrůvky pro bezpečnější přecházení. Zbourána byla původní vrátnice, která je již nepotřebná.

Provozovatelem nového parkovacího domu u nemocnice je společnost Městské parkovací domy Mladá Boleslav, která je v majetku města. Díky tomu provoz nemocničního parkovacího domu efektivně naváže na parkovací systém v centru města. K dispozici bude budova nejen klientům nemocnice, ale také lidem, kteří bydlí v okolí.

Parkování v novém parkovacím domě nebude dražší než na původní ploše. Od pondělí do pátku od 6 do 16 hodin zde lidé zaplatí za první hodinu parkování 10 korun, každá další započatá hodina stojí 20 korun. Po 16. hodině ve všední dny mohou lidé nechat vozidla zaparkovaná až do 6:00 hodin následujícího dne za 10 Kč. V sobotu, v neděli a ve státní svátky zaplatí řidiči paušál 10 korun za jeden vjezd nebo jednu provozní dobu, která trvá od 6:00 do 5:59 hodin dalšího dne.

Dárci krve a krevní plazmy budou mít během odběru parkování zcela zdarma. Nadále také platí, že pokud lidé nakoupí v nemocniční lékárně nad 100 korun, za parkování v parkovacím domě platit nebudou.

Pacienti dialýzy a nukleární medicíny budou nadále využívat parkovací plochy přímo u pavilonu těchto oddělení. Kompletní provozní řád a ceník najdou zájemci na webu nemocnice v rubrice Pro pacienty a veřejnost – záložka Parkování.

Zaměstnanci nemocnice budou v parkovacím domě parkovat také – určena pro ně budou nejvyšší patra budovy za podmínek, které najdou na intranetu nemocnice.

Náklady na stavební práce byly vyčísleny na 174 milionu korun bez DPH, a to včetně potřebného vybavení technologiemi, areálových komunikací, parteru a protihlukových opatření.

Za úvěr, který si na stavbu parkovacího domu nemocnice vzala, ručil Středočeský kraj (z 80 %) a město Mladá Boleslav (z 20 %).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…