Mladá Boleslav: Vstup na městské koupaliště urychlí nové turnikety

26.07.2019 18:30

Dosavadní systém vstupu na městské koupaliště na Jičínské ulici doznal druhý červencový týden několika změn. Hlavní z nich je instalace nových turniketů ke vchodu.

Mladá Boleslav: Vstup na městské koupaliště urychlí nové turnikety
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Už po několika dnech provozu se potvrdilo to, co jsme od této změny čekávali, došlo skutečně ke zrychlení odbavení návštěvníků. Ceny vstupného samozřejmě zůstaly nezměněny, ale návštěvník už nedostává pásku na ruku, nýbrž pouze vstupenku s čárovým kódem, který pak přiloží k turniketu," vysvětlil první náměstek Jiří Bouška. Doplnil také, že momentálně řeší vylepšení vstupu maminek s kočárky a návštěvníků s kolem, protože branka, kterou chodí, zatím nemá snímač vstupenek. V řešení je také systém takzvaných vrácenek.

Nový pokladní systém kromě zrychlení vstupu a tím zmenšení front u vchodu navíc do budoucna umožní předprodej vstupenek na další dny nebo na jiných místech (např. infocentrum, dopravní podnik, krytý bazén atd), umožnit by měl i prodej permanentek, bodových vstupů a dalších novinek.

Kromě toho byla po dobu koupací sezóny zrušena možnost návštěvy dětského hřiště, které je součástí koupaliště. Lidé si dosud mohli za 10 korun zaplatit vstup pouze na hřiště, nicméně to bylo jednak velmi málo využívané, a také se provozovatelé setkávali s případy, kdy tuto možnost lidé zneužívali, aby se za deset korun dostali na koupaliště. Nyní navíc není problém vybrat si pro návštěvu jiné dětské hřiště, kterých je v blízkém okolí hned několik, například u 5. základní školy nebo v lesoparku Štěpánka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…