Mladá Boleslav: Vyhláška o veřejném pořádku ve městě má upravené znění

27.05.2018 11:38

Jedním z bodů, o němž zastupitelé hlasovali na svém květnovém jednání, byla úprava vyhlášky o veřejném pořádku na území města.

Mladá Boleslav: Vyhláška o veřejném pořádku ve městě má upravené znění
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jedná se o obecně závaznou vyhlášku, která řeší pravidla nočního klidu, místa, kde je zakázáno konzumovat na veřejnosti alkohol a tak dále. Bohužel legislativa neumožňuje zakázat konzumaci alkoholu plošně, proto tam musí být vyjmenovány jednotlivé ulice a prostranství. My jsme tam aktuálně přidali některé části Podolce, konkrétně jde o Křížkové schody, ulici Svatovítskou včetně parčíku, ulici Na Šafranici a Na Klenici," vysvětlil primátor města Raduan Nwelati.

Nově je ve vyhlášce také stanoveno, že za konzumaci alkoholu se považuje i držení otevřené láhve s alkoholickým nápojem na veřejném prostranství. "To vychází ze zkušenosti městské policie, setkává se totiž s tím, že opilí lidé s láhví v ruce tvrdí, že nic nekonzumují, i když jsou evidentně pod vlivem alkoholu," upřesnil primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…