Mladá Boleslav: Z Debře přijeli čtyři lidé

11.06.2016 7:30

V budově magistrátu se ve středu odpoledne konalo setkání s obyvateli příměstské části Debř a Láskov. Pravděpodobně slunečné počasí bylo důvodem malého zájmu ze strany veřejnosti. Diskutovat se zástupci radnice přijeli pouze čtyři lidé! Přesto jim bylo odpovězeno na všechny jejich dotazy. Za vedení města odpovídal náměstek primátora Michal Kopal. Připraveni ale byli také pracovníci jednotlivých odborů magistrátu.

Mladá Boleslav: Z Debře přijeli čtyři lidé
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Mluvilo se například o přípojkách plynu a dešťové kanalizaci. V současnosti o této investici jedná město se Středočeským krajem. Podle vedoucího stavebního odboru Bohuslava Devátého se sice jedná o investiční akce města, ale dále by měla následovat rekonstrukce komunikace, která je právě v majetku kraje. Je tedy třeba dohodnout smlouvu o spolupráci s krajem o sdružené investici. Lidé také dostali informace k opravě místního mostu – stavební práce by měly začít každým dnem. Dopravní omezení kvůli stavbě by měli řidiči očekávat v druhé půlce června. Pro chodce a cyklisty bude na mostě vymezen prostor pro přecházení. Obyvatele dále zajímal stav cest pod místní školou a od školky k zahradnictví. Podle informací odboru dopravy a silničního hospodářství se zde výspravy provádí několikrát do roka, ale vzhledem k chybějícímu potřebnému podkladu, jsou tyto výspravy pouze dočasné.

Mluvilo se také o možnosti změn předností v jízdě u místních kolejí, ale podle odborníků je stávající řešení vyhovující. Dlouhodobým problémem je také stav komunikace v ulici Bojovníků za svobodu. Nadále probíhá opakované jednání s majitelem (České dráhy), který odmítl provést jakékoliv stavební úpravy. Lidé se dále dozvěděli, že v roce 2018 bude na kanalizaci v Debři napojena kanalizace do Hrdlořez. Tyto investice by měla zcela minimálně ovlivnit obyvatele Debře. Změnou projdou také místní dětská hřiště. V současné době se pracuje na přemístění dvou lesních hřišť směrem k městu. Je to především z důvodu bezpečnosti a dostupnosti, protože maminky s dětmi se tam často uprostřed lesa bojí a také se tam hůře dostávají například s kočárky.

Posledním živějším tématem byly opět cesty na Radouči. Někteří obyvatelé i přes odborná vyjádření ochránců přírody stále lpí na vybudování zpevněných cest v této oblasti a odvolávají se přitom na dobu, kdy na Radouči působila rudá armáda. O možnosti zpevnění cest již proběhlo jednání s pověřenými zástupci Krajského úřadu, CHKO Kokořínsko a města, v jejichž kompetenci tato lokalita momentálně je. Statutárnímu městu bylo povoleno na zkoušku zpevnit prvních deset metrů délky a dva metry šířky cestičky vedoucí ze Svojsíkovy ulice pouze místním materiálem (štěrkopísek). Žádný jiný materiál nebyl schválen. Po cca třech měsících bude vyhodnoceno, zda má cenu ve výspravách dále pokračovat. Tato první akce by měla proběhnout začátkem června 2016 v závislosti na klimatických podmínkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…