Mladá Boleslav: Za březen se při čištění města z ulic vyvezlo přes 90 tun odpadu

02.04.2012 12:11

Po třech týdnech čištění města společností Compag jsou z větší části vyčištěny především průtahy městem (Jičínská, T. G. Masaryka, Jaselská, Pražská, Nádražní, část Ptácké, část třídy V. Klementa) a náměstí ve staré zástavbě města.

Mladá Boleslav: Za březen se při čištění města z ulic vyvezlo přes 90 tun odpadu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Od 12. března do konce měsíce bylo z městských ulic ulic, chodníků a veřejných ploch vyvezeno více jak 90 tun odpadu.

Během sobotního dopoledne firma na čištění třídy Václava Klementa v úseku od T. G. Masaryka po ulici U stadionu použila téměř 100 m3 vody a z této lokality zametací vozy vyvezly přes 7 tun smetků. Jen vysavačem bylo odstraněno za sobotní dopoledne z této části třídy V. Klementa 15 kg nedopalků z autobusových zastávek a frekventovaných míst na této třídě.

Technika společnosti Compag během sobotního dopoledne zajišťovala i obsluhu sběrných dvorů, které v těchto jarních dnech občané hojně využívají. Vyvezla za sobotní dopoledne z obou sběrných dvorů přes 12 tun odpadu. V předchozích teplejších dnech se také rychleji plnily kontejnery s plasty a sklem. Compag vývoz tříděného odpadu během jara i léta vyváží i během víkendů. Za sobotu tak vyvezla 10 tun skla a 5 tun plastů.

Od dubna začíná také pravidelný týdení svoz bioodpadu. V úterý se tradičně bude vyvážet z příměstských částí a ve středu z centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…