Mladá Boleslav: Zapsat děti do kroužků DDM můžete od 1. září přes internet

30.08.2013 15:00

Do nového školního roku vstupuje Dům dětí a mládeže s nabídkou 80 zájmových útvarů nejrůznějšího zaměření. V neděli 1. září nejpozději od 8:00 bude na webu www.ddm-mb.cz spuštěn aktualizovaný online rezervační a objednávkový systém, díky kterému vyřídíte veškerou administrativu spojenou s vyplněním přihlášky v pohodlí svého domova.

Mladá Boleslav: Zapsat děti do kroužků DDM můžete od 1. září přes internet
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Ti uživatelé, kteří jsou již v systému registrováni, se do něj přihlásí svým jménem a heslem, noví uživatelé se musí nejdříve zaregistrovat. Pravidelná činnost všech kroužků začne až v druhé polovině září. Informace a plány DDM poskytli ředitelka Hana Suková Pelantová a propagační pracovník Vratislav Houštecký.

"Nabídka kroužků ke obdobná jako v loňském roce. Tady v Mladé Boleslavi se navíc pokusíme otevřít kroužek moderování pro mládež a divadelní přípravku," řekla ředitelka DDM Hana Suková Pelantová. Největší změny v nabídce plánuje DDM v Benátkách nad Jizerou, kde výrazně rozšíří nabídku kroužků. Těmito zájmovými útvary každoročně projde kolem sedmi stovek dětí. Ceny kroužků zůstanou stejné jako loni. Naprostou většinu kroužků se daří bez problémů zaplňovat. Trendem v posledních letech je ovšem obecně úbytek zájmu například o modelářské kroužky. Také před několika roky veleúspěšný počítačový kroužek už dnes není v nabídce, protože používání počítačů je již dnes běžné jak ve školách, tak v domácnostech.

Komplikace v novém školním roce a nové sezoně kroužků DDM nastává v souvislosti se zahájenou rekonstrukcí a výstavbou nového pavilonu v areálu Ekocentra Zahrada DDM v Jaselské ulici. Ta potrvá až do 30. dubna 2014 a jejím výsledkem bude jak rekonstruovaná budova, v níž dnes mají zázemí pedagogičtí pracovníci a zároveň zde probíhají výukové programy, tak nový pavilon, v němž vzniknou nové učebny, zázemí pro pracovníky centra i výuku dětí i kavárna. Do té doby bude ovšem pro veřejnost znemožněna prohlídka zdejší minizoo. Také se musí přesunout od podzimu pedagogičtí pracovníci z ekocentra do Pavilonu DDM (za Májem), kde získají dočasné zázemí také kroužky organizované ekocentrem a kde bude dočasně nabízen i sortiment kavárny, která dosud působila v ekocentru. Tato improvizovaná kavárna by měla být v provozu od pondělí do čtvrtka od 9 do 18 hodin a v pátek od 9 do 15 hodin.
"Budeme muset mírně omezit výukové programy pro školy, kroužky se budeme snažit zajistit v plném rozsahu," řekla ředitelka. Stavbaři DDM slíbili, že se budou snažit udělat co nejrychleji rekonstrukci budovy v ekocentru, která slouží pro výukové programy a pro kroužky. Činnost kroužků by se tam tak mohla vrátit ještě v době stavby, ale bude potřebné pak  oddělit tuto část areálu od vlastního staveniště a umožnit sem vcházet samostatným vchodem. Pedagogická činnost bude probíhat zatím nadále v Pavilonu DDM. Po celou dobu stavby v ekocentru bude plnohodnotně zajištěna péče o zvířata ve zdejší minizoo. DDM chce také jednat s krajem o přislíbené dotaci ve výši 800 000 Kč na úpravu venkovních prostor v areálu ekocentra.

DDM má za sebou úspěšné léto, protože uspořádalo bez velkých organizačních či jiných problémů 18 táborových pobytů, z toho pět příměstských. Podle ředitelky DDM byl o tyto dobře organizované a zabezpečené tábory takový zájem, že naprostá většina z nich byla obsazena s větším časovým předstihem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…