Mladá Boleslav: Zimní odchyt králíků vyvrcholil

15.02.2017 15:15

Město Mladá Boleslav dlouhodobě bojuje s přemnoženými králíky. Ti zásadním způsobem ničí ulice města. V sobotu dopoledne proběhl v severním sídlišti prozatím poslední odchyt těchto zvířat – podařilo se odchytit tři králíky v areálu koupaliště v severním sídlišti a čtrnáct králíků u mateřské školy Čtyřlístek, kde králíci dlouhodobě ničí zeleň a celkovou úpravu zahrady pro děti.

Mladá Boleslav: Zimní odchyt králíků vyvrcholil
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

„Magistrát na odchytu králíků spolupracuje s odborníky, kteří na vyhánění z nor používají fretky. Králíci jsou následně odchyceni do sítí a živí odvezeni mimo území města, kde jsou vypuštěni,“ dodal náměstek primátora pro životní prostředí Michal Kopal.

Zimní odchyt tentokrát komplikovaly klimatické podmínky: sníh a velký mráz znemožňoval častější odchyt králíků. Odborníci se shodují, že letošní zima byla skutečně extrémní. Dlouhodobá sněhová pokrývka nutila nejen králíky, aby intenzivně konzumovali kůru stromů.

Na řadě míst v Mladé Boleslavi jsou tak zničeny stromy i keře. Škody se budou teprve sčítat. Pokračovat se s odchytem bude opět až po vyvedení mladých – tedy začátkem léta. V letním období se s odchytem začne v areálu Škoda Auto během celozávodní dovolené, následovat bude hřbitov a další území města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…