Mladá Boleslav hostila zasedání Monitorovacího výboru IROP

23.11.2019 16:17

Dvanácté zasedání Monitorovacího výboru Integrovaného regionálního operačního programu se tentokrát uskutečnilo na půdě Mladé Boleslavi. Jde o velmi důležitý orgán, protože úkolem tohoto výboru je dohlížet na realizaci, schvalovat změny či jinak spolupracovat při administraci více než 130 miliard korun alokovaných do IROPu.

Mladá Boleslav hostila zasedání Monitorovacího výboru IROP
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V prostorách Servisního tréninkového centra Škoda Auto se tentokrát zasedání jako host zúčastnil také první náměstek primátora města Jiří Bouška, člen představenstva automobilky Bohdan Wojnar i zástupci odboru řízení projektů.

"Považuji za klíčové, že se naše město stalo místem konání této schůzky. Mladá Boleslav jako nositel Integrovaného plánu rozvoje území je v současné době na předních místech v čerpání těchto prostředků. Jak v současnosti, tak zejména v budoucím období, jsme připraveni přidělené finance bezproblémově vyčerpat. Mám radost, že jsem byl na jednání pozván jako host, a mohl jsem tak přímo na místě členy výboru seznámit se skutečným stavem a potřebami našeho města," uvedl Jiří Bouška.

Ten také poděkoval zástupcům ministerstva pro místní rozvoj za možnost být součástí celého procesu a ubezpečil přítomné, že vedení města dělá veškeré kroky k tomu, aby současná alokace ve výši přes 700 milionů byla vyčerpána. Dodal, že se město aktuálně intenzivně připravuje na nové finanční období. To už nebude tak bohaté, a především bude znamenat vyšší míru spolufinancování ze strany města, a tím i větší nároky na rozpočet a definování skutečně potřebných projektů.

Možnost zúčastnit se tohoto jednání ocenil i Bohdan Wojnar, který zde mimo jiné představil Nadační fond Škoda Auto, v jehož rámci by mělo být proinvestováno cca 750 milionů korun.Nabídl také spolupráci firmy a města při realizaci budoucích rozvojových aktivit, cílených na podporu z evropských zdrojů.

Na závěr setkání navštívili členové monitorovacího výboru některé projekty, které byly zrealizovány za podpory evropských peněz. Prohlédli si centrum sociální rehabilitace Focusu, odborných učebny, které vznikly nástavbou na 6. základní škole a také unikátní dřevěnou zvedací lávku přes Klenici, která je součástí cyklostezky. Po městě navíc jezdili autobusem dopravního podniku, který byl rovněž zakoupen z dotačních peněz.

Členy Monitorovacího výboru jsou zástupci jednotlivých českých ministerstev, Evropské komise, asociace krajů, svazu měst a obcí a dalších významných regionálních aktérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě