Mladá Boleslav je o krůček blíž nové policejní stanici

20.08.2020 6:32

Mladoboleslavská rada města odstartovala proces výstavby nové centrální policejní budovy. Souhlasila s materiálem, který vedle vyjádření podpory záměru ministerstva vnitra současně schvaluje záměr budoucí směny pozemků mezi městem a policií.

Mladá Boleslav je o krůček blíž nové policejní stanici
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Radnice by tak v budoucnu mohla získat nynější policejní služebnu v Triu, do které by se měli přestěhovat městští strážníci. "Nový policejní objekt by měl nahradit čtyři stávající a zároveň, díky směně se státem, přinést možnost přestěhovat městskou policii do Tria, tedy blíže k lidem," uvedl náměstek primátora Robin Povšík, který jednání o vzniku nového objektu s ministerstvem vnitra za město vede.

Podle Povšíka by nová budova přinesla komfort nejen policistům, ale i občanům. "Bylo nám garantováno, že se vznikem nové stanice by se do Boleslavi vrátila i agenda zbraní a střeliva, kvůli které musí lidé jezdit na Mělník," uvedl Povšík jeden z benefitů.

Záměru postavit nový policejní objekt vyjádřili při své únorové návštěvě regionu jednoznačnou podporu jak ministr vnitra Jan Hamáček, tak i policejní prezident Jan Švejnar. Podle předběžného harmonogramu by objekt mohl být zprovozněn v roce 2025.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.