Mladá Boleslav již má rozpočet na rok 2012

23.12.2011 9:59

Zastupitelé Mladé Boleslavi ve čtvrtek 22. prosince schválili rozpočet města na rok 2012 s příjmy ve výši 803,792 mil. Kč a výdaji 727,103 mil. Kč.

Mladá Boleslav již má rozpočet na rok 2012
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Zastupitelé zároveň schválili čerpání zbylé části překlenovacího úvěru ve výši 35 milionů korun na investiční projekty, podporované z Regionálního operačního programu. „Při sestavování rozpočtu kladlo vedení města velký důraz na optimalizaci provozních výdajů města,“ řekl první náměstek primátora Adolf Beznoska, zodpovědný za oblast ekonomiky.

Mladá Boleslav bude v roce 2012 pořizovat investice v celkovém objemu přes 400 milionů korun, a to ve značné míře z evropských dotačních prostředků, město se na této sumě bude podílet zhruba z jedné čtvrtiny. Mezi největší investice patří plánovaná revitalizace Ptácké ulice- jih, výstavba nového mostu přes Jizeru i výstavba nové mateřské školy. Milionové investice budou dále směřovat například do stavebních úprav městského divadla, výstavby areálu volnočasových aktivit na Staroměstském náměstí, do zateplení 8. ZŠ, oprav chodníků v Jičínské a Jaselské ulici. Město chystá také výstavbu nového pavilonu DDM v Jaselské ulici, pokračování projektu Metalová cesta Mladou Boleslaví, přípravu stavby krytého bazénu, revitalizaci parků Výstaviště a na Komenského náměstí. V plánu jsou i další investice do oprav na městském stadionu, do podzemních kontejnerových stání, do budování cyklostezky Jemníky i úpravy dalších vnitrobloků a průjezdných komunikací na sídlišti. Značné částky musí město vynakládat na opravy a údržby komunikací, na městskou autobusovou dopravu, péči o zeleň, na provoz škol, do sociální oblasti, na příspěvky městskému divadlu, knihovně i sportovním organizacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…