Mladá Boleslav letos masivně investuje do školství

16.06.2018 10:39

Také letošní letní prázdniny využijí v Mladé Boleslavi k nezbytným úpravám škol. Nicméně do školství se ve městě začalo s velkými investicemi už loni.

Mladá Boleslav letos masivně investuje do školství
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Jen od letošního léta do konce roku investujeme do školství zhruba 100 milionů korun. Jsem velmi rád, že se mi tak velké peníze podařilo prosadit, protože jsou v této oblasti opravdu zapotřebí," uvedl náměstek primátora Daniel Marek. Největší investicí bude bezesporu zateplení další školy, na řadě je tentokrát 9. základní škola zvaná Pastelka. Tady už stavební práce začaly 14. června předáním staveniště, rozděleny však budou do dvou etap. V první fázi, která se uskuteční o letošních prázdninách, dojde k výměně oken, vzduchotechniky a úpravám střechy, příští rok pak bude zatepleno vlastní opláštění.

Zateplení Pastelky bude stát zhruba 70 milionů, město na to ovšem plánuje čerpat dotaci. Ta je ve výši 40 % na zateplení a 70 % na vzduchotechniku.

Stejnou dotaci město plánuje využít na další dvě zateplení budov, tentokrát ovšem mateřské školy Beruška (stát bude 13,7 milionů, vloni už zde byla vyměněna okna, letos dojde na plášť budovy, střechu a vzduchotechniku) a MŠ Sluníčko, jejíž zateplení vyjde na 15 milionů korun.

Všechny úpravy by měly být skončeny do poloviny září

Budovat se bude také na 6. a 8. základní škole, kde by přes prázdniny měla vzniknout nová atria.

Všechny zmíněné úpravy by měly být skončeny do poloviny září a především by žádná z nich neměla narušit výuku či provoz škol ani školek. I to je jeden z důvodů, proč bylo zateplení Pastelky rozděleno do dvou etap.

Kromě toho město plánuje stavbu dvou nových školek, které však teprve začnou. Jde o novostavbu dalšího pavilonu MŠ Beruška v rámci MŠ Pampeliška a novostavbu na Michalovicích, kde dosud školka chybí. Na obě dvě stavby bude využita dotace 85 % z IPRÚ a 5 % ze státního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…