Mladá Boleslav má schválený rozpočet na rok 2020

11.02.2020 9:15

Zastupitelstvo města Mladá Boleslav schválilo v pondělí 10. února rozpočet na rok 2020. Celkové příjmy po konsolidace jsou 1.119.601,40 tis. Kč, výdaje 1.284.497,63 tis. Kč. Schodek navrhovaného rozpočtu ve výši 164.896,23 tis. Kč bude pokryt čerpáním investičních úvěrů.

Mladá Boleslav má schválený rozpočet na rok 2020
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Investiční výdaje v objemu zhruba 320 mil. Kč jsou téměř z poloviny pokryty vlastními zdroji města. Na zbývající objem se počítá s investičními úvěry. V průběhu rozpočtového roku budou na financování investic dále zapojovány i prostředky získané z dotací. Pro rozpočet hlasovala většina zastupitelé s výjimkou dvou opozičních hlasů proti.

Z celkového objemu investičních akcí ve výši téměř 320 milionů korun plánuje město stavební investice ve výši 246,5 mil. Kč, na nákup nemovitostí je určeno 47 a na nákup dlouhodobého majetku 11 milionů korun. V plánu je také poslední splátka kupní ceny Domu kultury a více než 12 milionů půjde formou dotace pro Dopravní podnik MB na obnovu vozového parku a zavedení nového parkovacího systému včetně dopravního značení na území města.

Největšími investičními akcemi města v roce 2020 by měla být pokračující rekonstrukce plaveckého bazénu v sokolovně, rekonstrukce Pražské ulice a investice do kamerového systému. Počítá se také s výraznými investicemi do školských zařízení, budování nových parkovacích míst, rekonstrukce ulic, přechodů pro chodce, obnovy veřejné zeleně, budování cyklostezek a dalšími drobnými investicemi na území města včetně příměstských částí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.