Mladá Boleslav na Martinsmarktu v Dieburgu

06.11.2018 12:15

Zástupci města Mladá Boleslav se společně s delegací z Domu dětí a mládeže na Výstavišti zúčastnili podzimního festivalu Martinsmarkt v hesenském městě Dieburg, které je jedním ze tří partnerských měst Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav na Martinsmarktu v Dieburgu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Festival Martinsmarkt se v Dieburgu koná každoročně vždy během prvního listopadového víkendu. Je oslavou svatého Martina, který je patronem města Dieburg. Svým charakterem festival připomíná adventní trhy - náměstí i ulice města zaplní stánky s dárkovými předměty a občerstvením, jsou zde kulturní vystoupení i atrakce pro děti.

Svůj stánek v Dieburgu mělo i město Mladá Boleslav. „Nabízeli jsme propagační předměty s motivy Mladé Boleslavi, kalendáře na rok 2019 a nedávno vydanou výpravnou knihu o městě. Připravena byla i nabídka českého občerstvení, především piva, o které byl mezi německou veřejností velký zájem," uvedl Milan Pruner ze společnosti Kultura města Mladá Boleslav.

V programu víkendové návštěvy bylo také setkání se starostou Dieburgu Frankem Hausem a vyjednání účasti Dieburgu na adventních trzích v Mladé Boleslavi. Jeho návštěvníci se tak mohou těšit na grilované bratwursty - typické bílé klobásky, které budou na stánku partnerského města Dieburg během adventních trhů k ochutnání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…