Mladá Boleslav nabízí mladým lidem takzvané startovací byty

28.02.2019 13:59

Jedním ze způsobů, kterým se město snaží usnadnit mladým lidem cestu k bydlení, jsou startovací byty. "Mladá Boleslav disponuje celkem 52 startovacími byty. Nacházejí se v lokalitě naproti 9. základní škole a jsou určeny lidem do pětatřiceti let," uvedl primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati.

Mladá Boleslav nabízí mladým lidem takzvané startovací byty
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Ze zmíněných dvaapadesáti bytů je 33 o velikosti 1+kk a 19 o velikosti 2+kk. Žadatelé, kteří splní veškeré předepsané podmínky, zde mohou bydlet po dobu tří let, kdy platí prakticky symbolické nájemné (odvíjí se od metráže bytu, v průměru je to 1750,- korun za byt o velikosti 1+kk) a spoří si na vlastní bydlení.

"Aby mohli mladí lidé získat startovací byt, musí mít trvalé bydliště nebo zaměstnání v Mladé Boleslavi a také musí doložit, že mají smlouvu o stavebním spoření, případně si jinou formou už minimálně rok šetří na vlastní bydlení, přičemž měsíčně musí takto spořit nejméně 1000 korun," upřesnil primátor Nwelati.

Zmíněné spoření musí zájemci doložit smlouvou o stavebním spoření a výpisem z účtu, který pak musí dokládat každý rok po dobu pronájmu startovacího bytu. Součástí podmínek je také složení kauce ve výši trojnásobku měsíčního nájemného.

Aktuálně je v pořádníku města dvacet žádostí o startovací byty, zájem je především o ty větší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…