Mladá Boleslav řeší problémy s poškozováním zeleně

07.03.2017 19:05

V rámci terénních šetření úředníci magistrátu města Mladá Boleslav už několikrát narazili na nedovolené zásahy do městské zeleně. Posledním případem bylo pokácení katalpy v Erbenově ulici.

Mladá Boleslav řeší problémy s poškozováním zeleně
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Město již v předchozích letech apelovalo na občany, aby nebrali věci do vlastních rukou. V těchto případech totiž hrozí sankce, kdy může být věc klasifikována jako přestupek nebo dokonce trestný čin. Není akceptovatelné žádné kácení zdravých dřevin z „preventivních“ důvodů či z důvodů stínění, opadu listí atp. na městských dřevinách. Občané mohou své podněty k úpravám v zeleni předávat na odbor stavební a rozvoje města, oddělení služeb, které se vždy snaží vyjít občanům maximálně vstříc.

„Vzhledem k tomu, že by nebylo efektivní řešit vandalismus v Erbenově ulici domluvou, celá věc byla Magistrátem města Mladá Boleslav předána Policii ČR k dořešení. Všichni bychom se měli snažit, aby nám nebylo lhostejné prostředí okolo nás a více si všímali těch, kteří si neváží toho, jak město vzkvétá, a snaží se toto svým nevhodným „vandalským“ chováním narušovat,“ dodává Aneta Kaušková, vedoucí oddělení služeb odboru stavebního a rozvoje města.

I když pracovníci magistrátu, městské policie či Compagu věnují tomuto problému zvýšenou pozornost, není možné uhlídat vše. Město Mladá Boleslav apeluje na všechny spoluobčany, kterým není tento problém ničení lhostejný a kteří by byli svědky vandalismu, aby neprodleně kontaktovali městskou policii na lince 156.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

11:33 Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

Od pondělí 27. května dopravu na velmi frekventované jablonecké křižovatce Palackého – U Přehrady v …