Mladá Boleslav se zapojí do pilotního projektu kontaktních míst pro seniory

12.06.2018 15:17

Od 1. července se ve Středočeském kraji rozjede projekt POSEZ (POmoc, SEniorům a Zdravotně postiženým), do kterého se zatím zapojí tři města, a jedno z nich bude Mladá Boleslav, spolu s ní pak ještě Nové Strašecí a Poděbrady.

Mladá Boleslav se zapojí do pilotního projektu kontaktních míst pro seniory
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Cílem projektu POSEZ je zřídit a provozovat bezbariérová kontaktní místa pro seniory a osoby se zdravotním postižením. V Mladé Boleslavi bude kontaktní místo provozovat organizace Služby a školení MB, sídlící v areálu komunitního centra Klementinka, které aktivity tohoto typu supluje už od svého vzniku.

„Posláním projektu je na kontaktních místech poskytovat těmto lidem pomoc a realizovat aktivity, které mají zkvalitnit jejich život, udržet proces socializace, aktivizovat, působit preventivně v oblasti sociálního a pracovního vyloučení nebo preventivně v oblasti ohrožení sociálně patologickými jevy,“ uvedla krajská radní pro oblast sociálních věcí Aneta Heřmanová. Středočeský kraj přispěje na provoz každému kontaktnímu místu 60 procent, zbývající částku uhradí příslušné město.

V kontaktních centrech najdou senioři a handicapovaní místo k setkávání s možností zajistit informační, asistenční a koordinační servis. Součástí bude například i přístup k internetu včetně pomoci s jeho využitím nebo zázemí pro setkávání, kde si budou moci senioři posedět a sdílet své problémy či zkušenosti. Každý POSEZ si může nabídku služeb pro své klienty přizpůsobit podle svých možností.

Projekt se nesnaží nahradit poskytování sociálních služeb dle zákona 108/2006 Sb., ale doplnit celý systém sociální péče tak, aby tato byla komplementární a vycházela z aktuálních potřeb cílových skupin a společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…