Mladá Boleslav uvítala Nový rok půlnočním ohňostrojem

01.01.2012 21:25

Tisíce obyvatel Mladé Boleslavi uvítaly společně vstup do roku 2012 na Staroměstském náměstí, kde pro ně město připravilo večerní program završený půlnočním ohňostrojem.

Mladá Boleslav uvítala Nový rok půlnočním ohňostrojem
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Nechyběly zde stánky s občerstvením, hudba zprostředkovaná Rádiem Jizera a Kiss Delta i soutěže o ceny. Na náměstí se přišel podívat i primátor Raduan Nwelati. Půlnoční ohňostroj doplnily tisíce dalších světelných gejzírů, světlic a petard po celém městě. Nedočkavci v celé Mladé Boleslavi ovšem odpalovali svoji zábavnou munici již průběžně po celý sobotní večer a stejně tak mnozí pokračovali i dlouho po půlnoci.

Silvestrovské oslavy a přípravy na ně také naplno zaměstnala již od večerních hodin městskou policii. Hlavní pozornost zaměřili na Staroměstské náměstí, kde před začátkem akce kromě dohledu nad veřejným pořádkem zajistili, aby zde neparkovala žádná vozidla. Zbytek města, a to zejména problematickou oblast v okolí Kauflandu, byl monitorován dalšími strážníky i kamerovým systémem.

Po půlnočním ohňostroji se většina lidí rozešla. Než se však rozešel zbytek občanů, vzniklo několik událostí, které museli strážníci řešit. V 0:55 zjistili před hotelem Věnec krátce po sobě zranění mladíka a dívky. Mladík měl zlomenou nohu a dívka zhmožděné koleno. "Vzhledem k tomu, že obě zranění vznikla při nějakých strkanicích, zapsali strážníci totožnosti svědků pro případné další šetření či řízení. Později byla zjištěná data předána Policii ČR, která věc dále šetří v rámci svých kompetencí. Na místo byla předtím bezodkladně operačním důstojníkem přivolána sanita. Její pracovníci oba poraněné naložili a převezli do Klaudiánovy nemocnice," uvedla městská policie v záznamu událostí této noci. Strážníky upozornila ještě ve 2:20 telefonicky občanka, že nějací mladíci v Havlíčkově ulici zapalují koš a hází do vozovky dýmovnice. Hlídka na místě zjistila mladíky ve věku 16 a 18 let, k činu doznali a počínající oheň v koši uhasili. Vzhledem k poškození koše případ bude ještě řešit správní orgán města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Národní knihovna ČR

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…