Mladá Boleslav získala 94 milionů na zkvalitnění sociálních služeb

01.07.2019 14:34

V rámci IPRÚ (Integrovaný plán rozvoje území) žádala Mladá Boleslav o dotaci 80 milionů korun na projekty v sociální oblasti.

Mladá Boleslav získala 94 milionů na zkvalitnění sociálních služeb
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Mám velkou radost z toho, že jsme v čerpání evropských peněz opět velmi úspěšní. Původně jsme měli skutečně spočítáno, že v sociální oblasti, na niž je možné tyto peníze využít, budeme potřebovat zmíněných 80 milionů korun. Během vypsání konkrétních výzev se ale ukázalo, že potřebujeme ještě dalších 14,5 milionu, aby bylo možné zrealizovat všechny projekty. A díky našemu úsilí se podařilo tyto peníze rovněž získat, budou nám převedeny z aglomerace Zlín, která by alokovanou částku nevyužila," vysvětlil první náměstek primátora Jiří Bouška.

První náměstek také podotkl, že tato částka, blížící se 100 milionům korun, není určena jen pro projekty či organizace samotného města, to má z celkové částky zhruba 28 milionů, největší část z této sumy bude použita na zvýšení počtu asistentů prevence kriminality a také z těchto peněz plánuje financovat mobilní sociální jednotku. Město ale především pomáhalo se získáním financí dalším subjektům, které v Mladé Boleslavi působí a poskytují zdejším obyvatelům sociální služby nejrůznějšího druhu.

Získání dalších peněz už schválil řídící výbor, aktuálně se ještě čeká na souhlas MPSV, a pak se bude moci začít s realizací. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …