Mladou Boleslav navštívil americký velvyslanec

10.06.2018 8:35

Americký velvyslanec v Praze Stephen King ve středu 6. června navštívil Mladou Boleslav a na radnici se setkal s primátorem Raduanem Nwelatim a náměstkem Jiřím Bouškou.

Mladou Boleslav navštívil americký velvyslanec
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Předmětem zhruba hodinu a půl trvajícího rozhovoru byly nejen obecné informace o Mladé Boleslavi, ale i vliv automobilky Škoda Auto na život ve městě a její spolupráce s Mladou Boleslaví.

Primátor Nwelati seznámil svého hosta a jeho doprovod se snahou města každoročně investovat zhruba 25 až 30 procent z příjmů do dalšího rozvoje Mladé Boleslavi a potřeb jejích obyvatel. Diskuse se točila kolem působení automobilky ve městě, dalších společných plánů s městem i potřebě ve spolupráci s krajem i státními orgány výrazně investovat do zlepšení dopravní infrastruktury v Mladé Boleslavi a okolí. Zástupci vedení města s americkým představitelem hovořili i obecně o potřebě snažit se do budoucna rozšířit spektrum ekonomických aktivit ve městě, aby nebyly vázány pouze na automobilový průmysl. Zároveň primátor vyjádřil svoji naději, že automobilka Škoda Auto je pevně spjata s Mladou Boleslaví a bude se zde rozvíjet i do budoucna. Primátor a velvyslanec si na závěr schůzky předali dárky a vyjádřili oboustranné přání setkat se znovu v budoucnu a pohovořit především o ekonomických možnostech rozvoje Mladé Boleslavi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…