Mohelnice: Malí horolezci mají nové sportovní hřiště

23.06.2018 20:06

Částkou 100 tisíc korun podpořila Nadace ČEZ projekt mohelnické radnice na podporu aktivního trávení volného času dětí v rámci grantového programu Oranžové hřiště.

Mohelnice: Malí horolezci mají nové sportovní hřiště
Foto: mohelnice.cz
Popisek: Mohelnice

„Všude, kde má ČEZ své provozy, se snažíme být dobrými sousedy. Stejně tak je tomu v Mohelnici, kde provozujeme výtopnu a zároveň přispíváme na veřejně prospěšné aktivity,“ vysvětlil mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol

Sídliště v Mohelnici Na Příkopech je od letošního jara o mnoho veselejší. Prostranství mezi paneláky zaplnilo hřiště s lanovou pyramidou a písečným povrchem, kde mohou zdejší děti rozvíjet svou mrštnost, sílu a odvahu.

„Postupně se snažíme atraktivními herními prvky vybavit všechny části města, hlavně sídliště, kde je nejvíce dětí. Myslím, že horolezecká pyramida se opravdu podařila a děti si ji užijí… Chtěla bych poděkovat Skupině ČEZ, která má v Mohelnici své provozy, že na město dlouhodobě myslí,“ řekla místostarostka Mohelnice Jana Kubíčková.

Tzv. Oranžové hřiště Nadace ČEZ, která na jeho vybudování a vybavení poskytla finanční příspěvek 100 tisíc korun, bylo slavnostně otevřeno za účasti starosty Pavla Kuby a dalších zástupců města Mohelnice, hlavní roli však měly děti z nedaleké školní družiny, které okamžitě otestovaly nosnost pyramidy.

„Rodina Oranžových hřišť je velmi pestrá. Vyrůstají u mateřinek, základních či středních škol, ale třeba i na návsích nebo právě uprostřed panelových sídlišť jako v Mohelnici. Atrakce typu lanových pyramid jsou odpovědí na nedostatek přirozeného pohybu dnešních dětí, a navíc přispívají k rozvoji motorických dovedností,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Grantový program Oranžové hřiště pomáhá financovat výstavbu a rekonstrukci dětských a sportovních hřišť od roku 2003. Vedle tradičních vznikají i nové typy hřišť, například sportoviště s fitness prvky pro seniory nebo workoutová hřiště. Celkem podpořila Nadace ČEZ vznik již přes 500 Oranžových hřišť v celé České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…