Moravská Třebová: Město podporuje elektromobilitu

04.05.2018 20:38

Na začátku května byla poblíž aquaparku uvedena do provozu první nabíjecí stanice pro elektromobily v Moravské Třebové. Snahou o podporu rozvoje elektromobility a moderních technologií tak město reaguje na koncept inteligentních měst (Smart cities).

Moravská Třebová: Město podporuje elektromobilitu
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Zájem o oblast elektromobility souvisí s důrazem na péči o životní prostředí. Využíváním moderních technologií lze přispět ke snižování emisí a úspoře provozních nákladů. „Přitom stávající infrastruktura dobíjecích stanic v Česku stále nedostačuje vzhledem ke všeobecnému trendu rozvoje elektromobilů. Proto jsme rádi, že Moravská Třebová prostřednictvím nové stanice pomáhá alespoň částečně tuto situaci řešit,“ uvedl starosta Miloš Izák.

Na vybudování nabíjecí stanice se město podílelo společně s firmou LUKYsystem, která zajistila dodávku a instalaci celého zařízení. „Naším úkolem bylo vybudovat betonový základ pro nabíjecí stanici a zajistit přípojku s dostatečným jističem na příkon. Jediným místem, které splňuje uvedené požadavky je lokalita u Moravskotřebovského aquaparku poblíž chladícího zařízení zimního stadionu,“ upřesnila Gabriela Horčíková, jednatelka Technických služeb Moravská Třebová, s.r.o. Uživatelé zaregistrovaní do systému EVMAPA si zde mohou dobít elektromobil bez časového omezení za cenu dle spotřebovaných kWh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…