Moravská Třebová: Pumptrack na Knížecí louce je otevřen

29.07.2021 6:32

Realizace projektu Na hranici na hraně, spolufinancovaného z dotačního programu Interreg V-A Česká republika – Polsko, pokračuje. Dne 23. července byla pro veřejnost otevřena první dílčí část v podobě zábavné cvičné dráhy pro horská kola (pumptrack) o déle 255 metrů, která se nachází v areálu Knížecí louky pod Bránou času.

Moravská Třebová: Pumptrack na Knížecí louce je otevřen
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Pumptrack je uzavřený, uměle vytvořený okruh tvořený vlnami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat, nebo dokonce zvyšovat rychlost pumpováním. „Trať nabízí uživatelům nejen zábavu, ale i zdokonalování technických i jízdních dovedností na kole. Do pohybu se zapojuje celé tělo a je to tedy zábavný prostředek pro zlepšování fyzické kondice. Je navržen tak, aby byl hlavně zábavný a zároveň bezpečný pro všechny typy bikerů. Samozřejmostí pro vstup na trať je ale ochranná přilba,“ vysvětluje starosta Miloš Mička.

Na pumptracku je možno používat jakékoliv kolo ať už k tomu určené - MTB, BMX, ale pro vyzkoušení i trekové, nebo i odrážedel. Provoz centra je zamýšlen hlavně pro cyklisty každého věku včetně malých dětí. Využití je také pro jízdu na skateboardu, longboardu, koloběžkách, nebo bruslích.

Výstavba 13 km singletracků v lese pod Pastýřkou nadále pokračuje, slavnostního otevření nového Bike resortu Moravská Třebová se veřejnost dočká v září letošního roku. Traily i jsou stále v režimu stavby, a proto upozorňujeme veřejnost na zákaz vstupu a pohybu ve všech rozestavěných úsecích.

Výstavba singletracků i pumptracku je z 90 % finančně podpořena z dotačního programu Interreg V-A Česká republika – Polsko. Jedná se o mezinárodní projekt, ve kterém je město Moravská Třebová nositelem projektu a hlavním garantem. Mezi partnery se řadí obec Dolní Morava, kde vznikne adrenalinová překážková dráha a polská obec Gmina Bystrzyca Klodzka, kde vyrostou dva areály singletracků v Góra Parkova a Petla Stronie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…