Moravská Třebová: Singletraily Křížový vrch čeká projekční příprava

24.02.2017 15:12

Splnit minimalizaci křížení cest pro pěší s cyklotrasami pro terénní přejezd biků měli navrhovatelé tzv. singletrailů na Křížovém vrchu nad Moravskou Třebovou.

Moravská Třebová: Singletraily Křížový vrch čeká projekční příprava
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Jejich upravený projekt se nyní diskutoval v týmu složeném ze zástupců vedení města, technických služeb, odboru rozvoje města a odborů životní prostředí a stavební městského úřadu. Podle současného návrhu by měly singletraily se začátkem nad restaurací Kalvárie ve Strážnického ulici vést severně na Křížový vrch k soše plačící Anny, dále západním směrem lesem, z něho střídavě padat dolů směr východ-západ po vrstevnicích. Vyústění je v plánu u zahrádkové kolonie, kolem níž vede cesta pod kynologickým areálem zpět k výchozímu bodu. Charakter singletrailu vyžaduje zatáčky, vyvážené klopení cest, skokánky atp., což všechno musí být pro bezpečné užívání a dlouhodobě udržitelný provoz vyhotoveno na podkladu projekčního návrhu. Závěrem schůzky navrhovatele záměru a zástupců správy proto byla dohoda na co nebližší konzultaci s odborníkem ohledně ceny projektu, potažmo i díla. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…