Moravský Krumlov: Do dvou let bude v Polánce nová mateřská školka

06.01.2020 12:09

V Polánce spadající pod město Moravský Krumlov kdysi mateřská škola byla. Dnes je to však zchátralá budova a vedení města Moravský Krumlov zvažovalo, co s budovou dále. „Lidé o školku začali mít zájem.

Moravský Krumlov: Do dvou let bude v Polánce nová mateřská školka
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

 A důležitou roli hraje také to, že jsme v Polánce připravili nové parcely pro rodinné domy, takže je zde předpoklad zvýšení počtu mladých rodin,“ vysvětluje místostarosta města Zdeněk Juránek. Dvanáct nových parcel je připraveno na stavbu a dalších sedm je připraveno k zasíťování.

Demografickou změnu si Moravský Krumlov dobře uvědomoval, proto před rokem připravili projektovou žádost na vybudování nové školky. Přesto, že se žádost umístila pod hranicí úspěšných žadatelů, na konci loňského roku přišla dobrá zpráva. „Získali jsme dotaci šestnáct milionů korun z celkových potřebných devatenácti milionů na kompletní opravu budovy,“ potvrzuje Juránek. Přípravné práce se tak postupně rozbíhají. V plánu je vybudovat moderní třídu pro 24 dětí. „Předpokládáme, že školka zahájí provoz v září roku 2021. Budeme nyní vyhlašovat výběrové řízení na stavební firmu a počítáme, že rekonstrukce potrvá zhruba rok,“ vypočítává starosta Tomáš Třetina.

Zřizovatelem mateřské školy bude město Moravský Krumlov a bude to třetí odloučení pracoviště. V současné době má město jednu mateřskou školu na Husově ulici a dvě odloučená pracoviště v Rakšicích a ve městě na ulici Havlíčkova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…