Moravský Krumlov: Sportovní trenéři jsou ohrožený druh

02.01.2020 8:36

Největším problémem mládežnického sportu není to, že se děti nechtějí hýbat a věnovat pohybu, ale především to, že nejsou trenéři.

Moravský Krumlov: Sportovní trenéři jsou ohrožený druh
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

Z osobní zkušenosti to ví i starosta města Moravský Krumlov Tomáš Třetina, který vykonává funkci předsedy fotbalového klubu. Podle něj je největším problémem právě nedostatek kvalitních trenérů mládeže. A tak se snaží hledat dobrovolníky, kteří by se ve svém volném čase věnovali mládeži.

Česká unie sportu zveřejnila vloni výsledky průzkumu, ve kterém se zeptala dvou tisíc klubů a tělovýchovných jednot, s jakými problémy se potýkají. Výsledkem bylo alarmující číslo. Na 94 procent z nich tvrdí, že jim chybí dostatek peněz na ohodnocení kvalifikovaných trenérů pro děti a mládež. Přitom právě trenéři jsou častými „parťáky“ dětí, kteří v nich dokážou zažehnout nadšení pro sport. Nehledě na to, že věnování se sportu je smysluplná volnočasová činnost.

Město podpořilo 22 sportovních trenérů

Moravskokrumlovská radnice proto pravidelně podporuje pravidelnou činnost sportovních klubů. Novinkou je individuální podpora trenérů, kteří se věnují po práci dětem a mládeži. Jedná se o tyto sporty: atletika, stolní tenis, discgolf, fotbal, tenis a gymnastika.

„Podpořili jsme celkem dvacet dva trenérů částkou třináct tisíc korun. Vím, že to není mnoho, ale mají aspoň pokryté náklady na telefon a dopravu. Jejich práce si velmi vážíme a hledáme možnosti, jak je podpořit,“ říká starosta Tomáš Třetina. Na rok 2020 rozpočet počítá s podporou trenérů ve stejné výši. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…