Moravský Krumlov: Začíná rozsáhlá rekonstrukce ulic Palackého a Růžové

05.02.2021 7:34

Se začátkem února se město Moravský Krumlov pustilo do plánované rozsáhlé rekonstrukce ulic Palackého a Růžová, které sousedí s hlavním náměstím T.G. Masaryka.

Moravský Krumlov: Začíná rozsáhlá rekonstrukce ulic Palackého a Růžové
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

Jedná se o frekventované ulice, které potřebují nutnou opravu. A to jak povrchy silnic, tak i chodníky, přilehlé parkovišt a podélná stání pro automobily. Stavební práce budou kompletn hotové v polovin srpna letošního roku.

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí

Oprava bude probíhat ve třech etapách. První a druhá etapa bude zaměřena na ulici Palackého, poté bude ve třetí etap následovat ulice Růžová. „Nejprve se stavební firma pustí do první etapy v části od zámku po hasičskou stanici, následovat bude druhá etapa od hasičské stanice po školku a poslední třetí etapa se týká celé ulice Růžová. Každá oprava vyžaduje určité dočasné omezení komfortu, věřím, že to občané pochopí. Všem, kteří bydlí na dotčených ulicích jsme roznesli dopis s informacemi, harmonogramem oprav a také jsme jim nabídli možnost bezplatného parkování ve městě,_ přiblížil místostarosta Moravského Krumlova Zdeněk Juránek. Po dobu rekonstrukce jednotlivých etap nebude možnost v daných místech jezdit ani parkovat svá vozidla. Lidé, kteří bydlí na dotčených ulicích mohou pro svá vozidla zažádat na městské policii o vydání parkovací karty, která je bude opravňovat k parkování na jinak zpoplatněných parkovištích (náměstí Klášterní a T. G. M. a dokud to bude možné tak i na ulici Růžová) bez poplatku. Další možností bude bezplatné využití parkovacích prostor v areálu Kuwopy (bývalého Vertexu) pod gymnáziem.

„Opravy silnic ve měst jsou pro nás důležité, budou bezpečnější a další roky budou sloužit naším občanům. ZároveH upravíme parkovací stání pro auta a dojde ke změn dopravy. Z Palackého ulice se stane jednosměrka od školky po sokolovnu, ulice Růžová zůstane obousměrná,_ sdělil starosta města Moravský Krumlov Tomáa Třetina. Souvislost to má s možným plánem revitalizace náměstí T.G. Masaryka, kde by se měl snížit počet míst pro parkování a rozšířit veřejný prostor pro pěší. Nové povrchy a navazující práce vyjdou na 20 miliono korun, pět miliono získal Moravský Krumlov jako dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …