Moravský Krumlov modernizuje školy. Žáci se budou učit v nových učebnách s moderním vybavením

03.09.2019 18:07

Obě základní školy v Moravském Krumlově prošly během prázdnin výraznou modernizací. Na základní škole Klášterní si žáci prohlédli nové odborné učebny už v první školní den. Žáci základní školy Ivančická si na dokončení některých prací počkají do poloviny září.

Moravský Krumlov modernizuje školy. Žáci se budou učit v nových učebnách s moderním vybavením
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

V minulých letech investovalo město do zateplení obou základních škol, které zřizuje. Poslední roky se více věnuje interiérům. „Kapacita základní školy Klášterní už byla na hranici, proto jsme se rozhodli pro nadstavbu, kde vznikly nové odborné učebny. Díky nim bude možné vyučovat formou tzv. půlených hodin. Zvláště pro výuku jazyků je to výrazné zkvalitnění,“ řekl na slavnostním předání učeben do užívání místostarosta Zdeněk Juránek. Součástí přístavby je nový výtah z přízemí až do druhého patra, který umožní bezbariérové přístupy k učebnám. Celkové náklady byly vyčísleny na necelých 24 milionů korun. Celkem 16,5 milionu korun získalo město jako dotaci.

Nové učebny na ZŠ Ivančická od poloviny září

V těchto dnech probíhá finalizace stavebních úprav na ZŠ Ivančická. Také zde se mohou žáci i učitelé těšit na nové moderní učebny. Jedná se o jazykovou učebnu, učebnu informatiky, polytechnickou učebnu, přírodovědnou a učebnu fyziky. Součástí rekonstrukce bylo i řešení bezbariérovosti v areálu školy i před ní. „Velký posun dopředu je zřejmý i v oblasti sociálního zázemí, a to nejen u nově zřízených bezbariérových toalet,“ přiblížil starosta města Tomáš Třetina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…