Most: Asistent prevence kriminality nechybí ani v ulicích Chanova

10.06.2016 20:40

Městská policie zaměstnává sedm asistentů prevence kriminality. Jeden romský pracovník je zařazený v Chanově.

Most: Asistent prevence kriminality nechybí ani v ulicích Chanova
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Výhodou je, že zná místní komunitu a poměry, protože zde žije. Je k dispozici vedení místní základní školy, kam pravidelně dochází. Nejčastěji řeší kázeňské problémy jedinců, ničení majetku, provádí asistence pedagogům při obchůzkách a podobně. Je nápomocen při řešení událostí hlídkami městských strážníků nebo státních policistů.

Ostatní asistenti prevence kriminality jsou soustředěni ve městě. Ze služebny městské policie vychází do lokalit a míst, kde provádějí pochůzkovou činnost a hovoří s občany. Věnují se dětem a mládeži, navštěvují nízkoprahová centra, která se v lokalitách nacházejí. Zaměřují se na záškoláky, dětské kuřáky a podobně. V případě zjištění protiprávního jednání volají na místo strážníky městské policie. Pochůzkovou činnost asistenti provádí i v nemocnici, kde prochází čekárny, chodby a přilehlý nemocniční areál. Během služby „nachodí“ zhruba dvacet kilometrů.

Často na linku 156 volají občané, že na dětských hřištích se vyskytují jedinci, kteří zde pijí alkohol, kouří marihuanu, nebo si aplikují návykové látky. Strážníci městské policie se na tato prostranství zaměřují a problémové osoby vykazují. Nicméně na pískovištích a přilehlých místech jsou nacházeny injekční jehly, jež přímo ohrožují děti, které si zde chtějí hrát. Asistenti průběžně sbírají použité jehly po narkomanech. Buď na ně upozorní občané, nebo je nachází při kontrolní činnosti. V tomto směru jim nyní pomůže detektor kovu, kterým asistenti budou kontrolovat dětská pískoviště. Zatím byla zkontrolována pískoviště v ulicích A. Dvořáka, U Stadionu a M. G. Dobnera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…