Most: Během silvestrovských oslav řešili strážníci 51 událostí

03.01.2020 10:41

V noci z 31. 12. 2019 na 1. 1. 2020 řešili strážníci v Mostě 51 událostí a operační pracovníci přijali 21 oznámení od občanů na linku 156. Nejčastěji se jednalo o hádky a napadání osob pod vlivem alkoholu. Strážníci vyjížděli k napadání osob v 5 případech.

Most: Během silvestrovských oslav řešili strážníci 51 událostí
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

V jednom případě byli nuceni použít donucovací prostředky, protože se podnapilý muž odmítal zklidnit a napadal své příbuzné i strážníky. Tento muž se dopustil přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby a oznámení o přestupku bylo předáno na oddělení správních činností Magistrátu města Mostu.

Dále přijali operační pracovníci městské policie 3 oznámení o vandalismu a sprejerství. Dvě oznámení se pak týkala porušení nočního klidu v ulici Česká a Pionýrů, v obou případech pokračovaly oslavy příchodu nového roku i po 3. hodině ranní. Po zásahu strážníků obě rodiny hlučné oslavy ukončily.

Strážníci během Silvestra budili a stavěli na nohy 2 podnapilé osoby spící na veřejném prostranství. Jeden podnapilý muž pak měl u sebe dokonce dvě nezletilé děti. Po příjezdu na místo strážníci uviděli muže, který leží na zemi a nemůže vstát a stojí u něj dvě malé děti. Strážníci muže zvedli a vyzvali ho k prokázání totožnosti. Muž předložil občanský průkaz a potvrdil, že jsou děti jeho. Dále strážníkům sdělil, kde bydlí a strážníci muže s dětmi doprovodili do místa bydliště. Děti předali matce a provedli u muže dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Muž nadýchal 3 promile. Událost strážníci postoupili k dalšímu řešení na Magistrát města Mostu, odbor sociálně právní ochrany dětí.

Součástí výbavy služebních vozidel se na poslední den v roce staly také kanystry s vodou. Strážníci zasahovali u dvou požárů kontejnerů, které přesunuli tak, aby nedošlo k poškození vozidel. Kontejnery dohasili pracovníci Hasičského záchranného sboru. Zasahovali také u jednoho zahoření zbytků po zábavní pyrotechnice v lesoparku Šibeník.

Strážníci převezli do útulku v Rudolicích 2 psy. Čivavu hnědé barvy odchytla žena v obci Lužice a předala ji strážníkům. O kříženci, kterého někdo uvázal u dětského hřiště v ul. A. Dvořáka, informoval strážníky na 31. 12. v odpoledních hodinách oznamovatel na lince 156.

Strážníci přijali od občanů také během silvestrovské noci 5 oznámení o parkování v rozporu s pravidly provozu na pozemních komunikacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…