Most: Den zdraví potřinácté

12.12.2018 12:16

Vyšší odborná škola ekonomická, sociální, zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola v Mostě dne 5. prosince 2018 připravila 13. ročník osvětové akce Den zdraví pro žáky převážně devátých tříd základních škol mosteckého regionu.

Most: Den zdraví potřinácté
Foto: VOŠ Most
Popisek: 13. ročník osvětové akce Den zdraví v mosteckých školách

Žáci byli rozděleni do skupin a v rámci vzdělávacího programu se zúčastnili přednášek z oblasti psychického a reprodukčního zdraví, poskytování první pomoci, onkologické prevence. Velký úspěch u žáků základních škol měla přednáška „Nástrahy internetu“.  Během přednášek si žáci mohli ověřit své znalosti a také je rozšířit pomocí zábavných tematických cvičení. Jedna z aktivit byla zaměřena na zjištění základních fyziologických funkcí – tlak krevní, pulz, saturace krve a BMI.

Na dotaz žákyně ze základní školy, jaká přednáška pro Tebe byla nejpřínosnější, dívka odpověděla: „ Velkým tématem, převážně pro dívky, byly poruchy příjmu potravy, které se bohužel, týkají stále většího množství mladých dívek a žen.“

Pedagogický doprovod ocenil regenerační masáže, které realizovali žáci 2. ročníku zdravotnické školy oboru Masér sportovní a rekondiční. Tento školní rok nabízí škola již nový vzdělávací obor Masér ve zdravotnictví.

Vedoucí praktického vyučování Mgr. Věra Hordějčuková nám řekla: „Den zdraví organizujeme již 13. rokem, je o něj ze strany základních škol čím dále tím větší zájem. Letos nás navštívilo kolem 475 žáků  z 22 tříd jedenácti základních škol“.

Jak pro žáky, tak vyučující, byl tento den příjemným zpestřením, kdy mohli využít svých dovedností a znalostí k informovanosti mladších generací. V dnešním světě, který klade vysoké nároky na rychlost a výkon, často zapomínáme na své zdraví a odpočinek, proto si připomeňme, že pevné zdraví je ten nejhodnotnější, ale i velmi křehký dar, který můžeme mít.

Nikola Šibravová, Kristýna Perglová, žákyně 3. ročníku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…