Most: Desáté výročí partnerství a mezinárodní dětský den

06.06.2018 9:15

V Oblastní charitě Most byl oslaven dětský den mezinárodně, a současně slavnostně zahájen i projekt „10 let partnerství Oblastní charity Most se Základní školou Vévody Heinricha Marienberg“.

Most: Desáté výročí partnerství a mezinárodní dětský den
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Toto přeshraniční partnerství je po celé desetiletí velmi aktivní ve smyslu vzájemného setkávání dětí i pedagogů obou národností, výměny zkušeností, vzájemného poznávání a z české strany i znovuoživování zvyků a tradic ve společném Krušnohoří.

Děti ze sociálně slabých rodin, které navštěvují charitní nízkoprahové kluby tak mají jedinečnou příležitost k pěkným výletům za zábavou, sportem i poučením, ale i ke komunikaci a navazování nových přátelství.

Tak tomu bylo i při dětském dni který si v Mostě užila čtyřicetičlenná Česko-německá dětská parta s doprovodem nejprve na pohádce „O Plaváčkovi“ v Divadle rozmanitostí, pak na pěkném obědě v hotelu Cascade a dále společným tvořením a zábavou v charitním zařízení Sovička a na dopravním hřišti.

Při příjemném mlsání si děti vyměnily vlastnoručně vyrobené dárky a nechyběl ani dort s desítkou a jazykový trénink. Německé děti zahrály na klavír a zazpívaly o přírodě, o škole a o přátelství a ředitelka německé školy Frances Drechsler poděkovala za pěkný společný den a vyslovila pozvání v září do Marienbergu, kde bude mít náš projekt další pokračování, jehož se zúčastní děti a sociální pracovnice ze zařízení z Mostu, Oseka a Duchcova.

Projekt je finančně podpořen Evropskou unií z Fondu malých projektů v Programu přeshraniční spolupráce Česká republika-Svobodný stát Sasko 2014-2020.

Brigita Janovská
 
 
Foto: Radek Chmel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…