Most: Jarní farmářské slavnosti nabídnou i bohatý program

26.04.2015 14:28

Jarní farmářské slavnosti, takový název nese akce zaměřená na prezentaci a prodej kvalitních potravin od regionálních výrobců a pěstitelů, která se uskuteční v sobotu 30. května od 9 do 14 hodin na 1. náměstí.

Most: Jarní farmářské slavnosti nabídnou i bohatý program
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Připraven bude bohatý program, který zahrne například vystoupení kapely Stará Sešlost, soutěž o nejlepší tvarohové pečivo nebo v pojídání jahodových knedlíků, ukázky řemesel a carvingu nebo dětské soutěže. Návštěvníci se mohou těšit i na prezentaci Regionální potraviny Ústeckého kraje a oceněných výrobků ze soutěže Potravina kraje Přemysla Oráče.

„Přihlášku do soutěže o nejlepší tvarohové pečivo je třeba vyplnit a odevzdat v Turistickém informačním centru nejpozději do 25. května vždy od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 14 hodin. Vytvořený pokrm, jehož důležitou součástí je tvaroh, pak účastníci soutěže přinesou v počtu pěti porcí v den konání slavnosti mezi 10. a 11. hodinou na 1. náměstí k posouzení hodnoticí komisí. Výsledky soutěže budou vyhlášeny v 12:15 hodin,“ informovala Hana Kučerová z oddělení kultury a památkové péče mosteckého magistrátu, u níž je možné na telefonních číslech 476 448 325 a 724 263 141 nebo prostřednictvím e-mailu hana.kucerova@mesto-most.cz získat doplňující informace.

Jarní farmářské slavnosti pořádá město Most ve spolupráci s Okresní agrární komorou Most a pořadatelem Severočeských farmářských trhů. Náklady na pořádání akce byly předběžně vyčísleny na necelých 60 000 Kč. 

Program:

9:00 – 10:00 hod.      První vystoupení country kapely Stará Sešlost
10:00 – 11:00 hod.     Registrace do soutěže o nejlepší tvarohové pečivo
10:30 – 12:00 hod.    Soutěž v pojídání jahodových knedlíků včetně vyhodnocení
11:15 – 12:00 hod.     Hodnocení tvarohového pečiva
12:15 hod.                  Vyhlášení soutěže o nejlepší tvarohové pečivo a ocenění výherců
12:30 – 14:00 hod.     Druhé vystoupení country kapely Stará Sešlost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-most.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …