Most: Magistrát odstoupil od smlouvy s dodavatelem mobilního pódia

17.01.2020 12:26

Nové mobilní pódium, které město Most pořídilo před Vánocemi, bylo v úterý 14. ledna vráceno zpět dodavateli. Město odstoupilo od uzavřené smlouvy. Důvodem je skutečnost, že po prověření dodaného mobilního pódia v rámci běžného provozu byly zjištěny zásadní nedostatky.

Most: Magistrát odstoupil od smlouvy s dodavatelem mobilního pódia
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Některé z parametrů, které město v rámci veřejné zakázky požadovalo, dodané zařízení nesplňovalo. Nejdůležitějším z kolizních parametrů byla únosnost pódia, kterou město požadovalo 500 kg/m2, avšak dodáno bylo pódium se skutečnou únosností 350 kg/m2.

„Stávající dodavatel nebyl schopen, po upozornění na nedostatky, zjednat nápravu a dodat zařízení dle parametrů zadávací dokumentace. Z tohoto důvodu město od uzavřené smlouvy odstoupilo a zařízení vrátilo,“ vysvětluje primátor města Mostu Jan Paparega.

Odbor investic mosteckého magistrátu již zajišťuje aktuální průzkum trhu a připravuje veřejnou zakázku na dodávku nového mobilního pódia tak, aby mohlo být využíváno již v průběhu této sezony. Z důvodu delších dodacích lhůt se dodání nového zařízení předpokládá zhruba v polovině roku 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…