Most: Městská správa sociálních služeb navyšuje počty pracovníků

06.03.2023 8:38 | Tisková zpráva

Vzhledem k nutnosti udržení standardu sociálních služeb, poskytovaných Městskou správou sociálních služeb Most, vzniká stále větší potřeba pomoci klientům se zhoršujícím se zdravotním stavem v domovech pro seniory, například s demencí. MSSS navýší od 1. března počet pracovníků o sedmnáct.

Most: Městská správa sociálních služeb navyšuje počty pracovníků
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Cílem je zvýšit komfort a reagovat na zvyšující se potřebnost a nároky klientů v sociálních službách. Posílit chceme zejména noční směny v domově pro seniory v Harmonii (Barvířská ulice). Uvědomujeme si, že zdravotní sestra je v současné době na trhu práce „nedostatkové zboží“. Nově proto MSSS nabídne také náborový příspěvek ve výši 100 tisíc korun na pracovní pozici všeobecná sestra.

Organizace také úzce spolupracuje se středními školami, které studenty vychovávají, a nabízí jim i motivační bonus. Kromě sester chce MSSS posílit také pozice pracovníků v sociálních službách, fyzioterapeutů a ergoterapeutů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…