Most: Městská správa sociálních služeb navyšuje počty pracovníků

06.03.2023 8:38 | Tisková zpráva

Vzhledem k nutnosti udržení standardu sociálních služeb, poskytovaných Městskou správou sociálních služeb Most, vzniká stále větší potřeba pomoci klientům se zhoršujícím se zdravotním stavem v domovech pro seniory, například s demencí. MSSS navýší od 1. března počet pracovníků o sedmnáct.

Most: Městská správa sociálních služeb navyšuje počty pracovníků
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Cílem je zvýšit komfort a reagovat na zvyšující se potřebnost a nároky klientů v sociálních službách. Posílit chceme zejména noční směny v domově pro seniory v Harmonii (Barvířská ulice). Uvědomujeme si, že zdravotní sestra je v současné době na trhu práce „nedostatkové zboží“. Nově proto MSSS nabídne také náborový příspěvek ve výši 100 tisíc korun na pracovní pozici všeobecná sestra.

Organizace také úzce spolupracuje se středními školami, které studenty vychovávají, a nabízí jim i motivační bonus. Kromě sester chce MSSS posílit také pozice pracovníků v sociálních službách, fyzioterapeutů a ergoterapeutů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…