Most: Mostečtí obyvatelé mohou ovlivnit práci městské policie

26.12.2019 12:58

Městská policie Most již potřetí připravila průzkum pocitu bezpečí mosteckých občanů, jehož cílem je získat od občanů informace, na jaké priority v oblasti bezpečnosti se má vedení města a městská policie zaměřit v roce 2020.

Most: Mostečtí obyvatelé mohou ovlivnit práci městské policie
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Po vyhodnocení průzkumu bude město směřovat priority v oblasti bezpečnosti podle potřeb různých skupin obyvatel a také upravovat práci strážníků a pracovníků prevence kriminality tak, aby došlo ke zvýšení pocitu bezpečí všech občanů města na různých místech a realizovaly se žádoucí a hlavně smysluplné projekty a opatření.

„S výsledky průzkumu jsme si zvykli pracovat průběžně během celého roku. Sledujeme vývoj pocitu bezpečí občanů a snažíme se pracovat tak, abychom sloužili především občanům. Letos jsme na základě požadavků občanů umístili 5 kamerových bodů do lokalit, kde se necítili bezpečně a upravili jsme na vybraných místech kontrolní a pochůzkovou činnost strážníků a asistentů prevence kriminality,“ uvedl ředitel Městské policie v Mostě Jaroslav Hrvol.

Z průzkumu pocitu bezpečí mosteckých občanů provedeného v prosinci 2018 vyplynulo, že hodnocení bezpečnosti v parcích se meziročně zhoršilo, přestože městská policie svoji pozornost na městské parky zaměřila již v předchozím roce a parky procházely hlídky asistentů prevence kriminality i strážníků. Z průzkumu také vyplynulo, ve kterých konkrétních parcích se občané necítí bezpečně. Proto se městská policie rozhodla připravit v lednu 2019 projekt na zvýšení bezpečnosti mosteckých obyvatel v parcích a v současné době již na 4 městské parky dohlíží kamery městské policie s nočním viděním a se záznamem.

„Průzkum nám umožní získat přehled o stěžejních problémových oblastech ve městě z pohledu občanů. Tak můžeme doplnit informace městské policie, které čerpáme z různých zdrojů jako je statistika přestupků městské policie, mapa kriminality nebo nově pocitová mapa, kterou mohou občané vyplňovat ještě do konce roku,” vysvětlil Jaroslav Hrvol.

Porovnání výsledků průzkumů také pomůže ukázat, kde se podařilo pocit bezpečí občanů zlepšit a sledovat tak dlouhodobě vývoj pocitu bezpečí obyvatel i bezpečnostní situace ve městě Most z pohledu lidí, kteří v něm žijí.

Dotazník je možné vyplnit on-line z počítače, mobilu či tabletu na tomto odkazu ZDE.

Jeho vyplnění zabere přibližně 5-7 minut. Dotazníky jsou k dispozici také v tištěné formě a jsou k vyzvednutí na recepci, kam je také mohou respondenti anonymně vhodit do připravené schránky.

Sběrné místo tištěných dotazníků: Informační recepce magistrátu, Radniční 1/2 , Most – otevřeno pondělí, středa 8:00-17:00, úterý, čtvrtek, pátek 8:00-15:00.

Dotazník mohou občané vyplnit do 5. 1. 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.