Most: Někteří pokračují v ekologičtější dopravě do práce

19.06.2016 11:32

K cestě do práce a z ní v květnu nechala auto doma čtvrtina úředníků mosteckého magistrátu. Osmnáct týmů ušlo a ujelo téměř 9 193 kilometrů a ulehčilo tak životní prostředí a ovzduší města o více než 1 193 kilogramů zplodin. Nejvíce kilometrů ujel Pavel Šíp, nejpravidelněji do zaměstnání ekologickou dopravu zvolila Andrea Stillerová, soutěž týmů vyhrály Želvy.

Most: Někteří pokračují v ekologičtější dopravě do práce
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Od 2. do 31. května se do soutěže Do práce na kole zapojilo 73 zaměstnanců a zaměstnankyň magistrátu a vytvořilo celkem 18 týmů. „Účastníci ujeli a nebo ušli do a ze zaměstnání úctyhodných 9 192,8 kilometru,“ říká Michaela Nosková, koordinátorka soutěžících mosteckých úředníků. Díky tomu se ulehčilo životnímu ovzduší města o 1 185 kilogramů oxidu uhličitého, 6,6 kilogramu oxidu uhelnatého, 1,6 kilogramu oxidů dusíku, 229 gramů rajského plynu (N2O), 70 gramů metanu, 70 gramů oxidu siřičitého, 321 gramů pevných částic a o 95 miligramů olova.

„Je úžasné, jaký zájem vzbudila kampaň mezi našimi úředníky. Je to dobré pro životní prostředí, pro fyzickou kondici a koneckonců i vztahy na pracovišti,“ uvedl již v minulých Mosteckých listech primátor Jan Paparega. Celý měsíc probíhala spolupráce mezi organizačním týmem a jednotlivými účastníky podle Michaely Noskové vzorně. „Celý soutěžní květen se nesl převážně v pozitivní náladě a i počasí nám vcelku přálo,“ potvrzuje Michaela Nosková a dodává, že někteří i nadále pokračují v ekologičtější dopravě do práce.

Tajemník magistrátu Jiří Mysík předal ceny nejlepším. V kategorii výkonnost byli tři nejlepší muži: Pavel Šíp, Jaroslav Nerad, Jiří Pospíšil a tři ženy: Daniela Pachová, Simona Stehlíková a Andrea Stillerová. V kategorii pravidelnost jednotlivci mezi muži vévodili Kamil Dominik Slapnička, Karel Ebr shodně s Pavlem Šípem, třetí byl Richard Volf, mezi ženami vyhrály Andrea Stillerová, Zdeňka Waňousová a Dana Rosáková. V pravidelnosti týmů bylo pořadí Želvy (96,8 % cest), Šlapky (93 %) a Rychlá rota (92,9 %). V hlasování o nejlepší snímek vyhrála fotografie číslo 2 - Michaela Nosková, Jitka Tomanová a kolo Oskar na 1. náměstí s májkou.

Každý soutěžící dostal drobný dárek, ceny v individuálních soutěžích tvořily propagační předměty z dotačních projektů, kterých se město účastní. „Jedná se o Společné příležitosti pro město Most, spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života a o projekt IPRM Doprava financovaného z ROP NUTS II Severozápad. Ceny věnoval i primátor Jan Paparega a Sýrárna Most. (ir)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…