Most: Nová aplikace mapuje hřbitovy

19.11.2021 6:32 | Tisková zpráva

Chcete najít hrob svého příbuzného nebo volné hrobové místo k pronajmutí? Pomůže vám nová mapová aplikace Pasport hřbitovů, kterou spustilo město Most a jehož autorem je oddělení geografického informačního systému (GIS) mosteckého magistrátu.

Most: Nová aplikace mapuje hřbitovy
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

V rámci aplikace je k dispozici digitální mapa hrobových míst mosteckých hřbitovů (Městského, Kostelního a Vtelenského), které lze zobrazovat podle několika kritérií. Mapová aplikace je napojena přímo na systém Správy hřbitovů, proto jsou zobrazené informace o hrobových místech a zemřelých vždy aktuální. Celkem bylo zmapováno téměř 18 tisíc hrobů, jamek a kolumbárních okének a k nim bylo připojeno více než 35 tisíc záznamů o zemřelých.

Aplikace je dostupná z Mapového portálu města ZDE, kde ji najdete v sekci „mapové aplikace“ a dále v podsekci „Pasporty“, případně rovnou ZDE.

„Aplikace umožňuje vyhledávat hrobová místa. Hledat lze podle jména a příjmení zemřelého, podle roku jeho narození nebo úmrtí, případně podle evidenčního čísla hrobu. Uživatel aplikace tak má možnost velmi rychle zjistit, zda je hrobové místo obsazené nebo o jaký typ hrobového místa se jedná,“ popisuje novinku primátor města Mostu Jan Paparega.

Díky aplikaci lze pohodlně prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu vyhledat zesnulého a místo, kde je pohřben, případně volné hrobové místo k pronajmutí. Po kliknutí na konkrétní hrobové místo se uživatel dozví informace o zemřelých (jméno, datum narození a datum úmrtí), identifikační údaje hrobového místa a u velké části míst je připojená také fotografie náhrobku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…