Most: Nové časy – nové cesty

18.05.2021 14:05

Oblastní charita Most vidí světlo na konci tunelu a výhledem z pandemie má být projekt s vypovídajícím názvem „Nové časy – nové cesty“.

Most: Nové časy – nové cesty
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Jedná se o obnovení rozsáhlé přeshraniční spolupráce v sociální, pedagogické i kulturní oblasti s řadou dlouholetých německých partnerů, týkající se všech charitních zařízení v Mostě, Janově, Oseku a Duchcově, přerušené vlivem epidemie.

Společně se v srpnu a v září chceme sejít v Mostě, poradit se jak pokračovat dále, ale také si připomenout významná partnerská výročí. V roce 2020 např. 30 let Lidové solidarity Freiberg, 20 let Oblastní charity Most, 15 let spolupráce s Muldentálským spolkem umění intarzie Sörnzig a v roce 2021 mj. 20 let úspěšných sociálních kontaktů s Německým červeným křížem Bautzen, 15 let kulturně-vzdělávacích projektů pro děti s Vesnickým muzeem německé krušnohorské obce Gahlenz a nechybí ani kontakty s partnerským městem Marienberg a tamní ZŠ Vévody Heinricha, které jsou letos třináctileté.

Foto archiv Charity z r. 2019: Děti z Charitních klubů na výletě v Gahlenz s výkresem od německých kamarádů.

Hudební rámec tohoto slavnostního setkání převezme ZUŠ Floriana Leopolda Gassmanna a i této spolupráce si velmi vážíme.

Těšíme se na přátelská setkání a na novinky v našich institucích. Oblastní charita Most v tomto směru poinformuje o převzetí sociálního zařízení okamžité pomoci pro děti „Mosťáček“ do kterého již Teplárna slíbila nový nábytek, ukáže zrenovované interiéry komunitních dětských klubů Sovička a Rozmarýnek, ale i nově zakoupenou budovu v historických kasárnách v Mostě, která bude po rozsáhlé rekonstrukci sloužit sociálním účelům.

V doprovodném programu ukážeme naše město, v plánu je Oblastní muzeum s galerií a jezero Most.

Projekt se uskuteční s podporou Česko-německého fondu budoucnosti.

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…