Most: Nový benefit při narození dítěte pracujícím nebo studujícím rodičům

04.01.2022 17:17 | Tisková zpráva

Město Most zavádí podporu při narození dítěte. Patnáctitisícový příspěvek za jedno dítě bude primárně sloužit pro pracující rodiny, ale i pro mladé rodiny, kde rodiče třeba studují.

Most: Nový benefit při narození dítěte pracujícím nebo studujícím rodičům
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Program je vstřícným krokem statutárního města Most směrem k pracujícím, podnikajícím nebo studujícím zákonným zástupcům narozeného dítěte. "Chceme ukázat, že město Most si váží mladých rodin a pracujících rodin, které tady jsou a chtějí tady zakořenit," zdůrazňuje náměstkyně primátora Markéta Stará.

Každou žádost bude posuzovat odbor sociálních věcí jednotlivě, následně se postoupí do jednání Rady města Mostu. K žádosti je nutné doložit potvrzení o bezdlužnosti, které je součástí Žádosti o vyplacení finančního daru, ověřené kopie pracovních smluv, potvrzení o studiu, přiznání k dani z příjmu osobou SVČ a další.

"Ráda bych zdůraznila, že se nejedná o příspěvek na porodné. Na poskytnutí a vyplacení finančního daru není právní nárok, každá žádost je posuzována individuálně dle doložených skutečností," vysvětluje náměstkyně.

Bližší podmínky najdou zájemci na webových stránkách města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…