Most: Oslava dlouholetého přeshraničního partnerství se vydařila

30.10.2019 9:15

Koncem října přijala ředitelka Oblastní charity Most Mgr. Eva Čenkovičová delegaci Německého červeného kříže Bautzen. Setkání se uskutečnilo v nově zrenovované budově v ulici Františka Malíka a důvodem bylo připomenutí osmnáctiletého a stále velmi aktivního přeshraničního partnerství. Němečtí přátelé přivezli netradiční "dárek".

Most: Oslava dlouholetého přeshraničního partnerství se vydařila
Foto: Radek Chmel
Popisek: Letité přeshraniční přátelství se opět utužilo. Němečtí přátelé přijeli nejen slavit, ale přivezli i významný materiální příspěvek pro Sociální Šatník (viz foto).

Naši hosté z Německého červeného kříže Bautzen, Místní skupiny Neukirch z Horního Lužicka přijeli ovšem na návštěvu do Mostu dvěma transportními automobily s přívěsy v nichž přivezli významný příspěvek pro charitní službu Šatník, ale i velké množství prádla, hraček, nádobí, školních, zdravotnických i dalších potřeb pro dětské kluby, komunitní centrum Janov a azylové domy v Oseku a Duchcově.

„Přátelství s Vámi si velmi vážíme a děkujeme za dlouholetou podporu našeho charitního díla formou humanitární pomoci i cenných odborných zkušeností“ - pronesla paní ředitelka Charity na úvod společného dne. Po složení objemného nákladu a obědě v hotelu Cascade následovala prohlídka zrenovovaného Centra sociální pomoci v Mostě, v jehož poschodí sídlí vedení a administrativní část Mostecké charity a v přízemí se nachází sociální poradenství a pečovatelská služba.

Při odpolední kávě a dortu k osmnáctinám jsme vzpomínali na rozsáhlou materiální pomoc, četné odborné exkurze a cenné profesní rady jichž se nám v průběhu uplynulých let pod vedením Gerda-Rainera Lachmanna ve prospěch všech zařízení Oblastní charity Most dostalo. Rozsáhlé humanitární pomoci se ale před lety od těchto partnerů dostalo i mostecké nemocnici.

Původní formální přeshraniční partnerství již dávno přerostlo v krásné přátelství v jehož rámci si naši přátelé chválí různé společné kulturní  a poznávací akce v Mostě i okolí jako např. koncerty v divadle, výstavy v muzeu, akce na hradě Hněvíně, v klášteře v Oseku či ples Města Mostu.

Zleva: Brigita Janovská, koordinátorka přeshraničních partnerství Oblastní charity Most, Eva Čenkovičová, ředitelka charity, Gert-Rainer Lachmann z Červeného kříže Bautzen, a Petr Fadrhons, zástupce ředitelky Oblastní charity Most. Foto: Radek Chmel

Oslava se vydařila, naši klienti získali mnoho potřebného a letité přátelství se opět utužilo. Přeshraniční partnerství si vyžaduje péči, ale přináší mnoho užitečného čím naši práci obohacuje. Je to i náš příspěvek ke společnému evropanství.

Autorka: Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…