Most: Pomozte nám najít chráněný strom

27.04.2021 8:38

Znáte ve svém okolí nějaký starý strom, který si zaslouží být označen jako Památný, a tím i chráněný? Pak stačí jen poslat fotografii a určení místa, kde roste. O ostatní se už postaráme. Pojďte nám pomoci chránit naše stromy. Návrh na vyhlášení památného stromu může podat každý.

Most: Pomozte nám najít chráněný strom
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Památné stromy jsou dřeviny, které vynikají svým stářím nebo vzrůstem nebo jsou krajinnou dominantou, k některým se váže pověst, některé jsou historicky hodnotné a nebo se může jednat o dendrologicky cenný taxon nebo starou odrůdu ovocného stromu. Několik takových stromů je již na území obce s rozšířenou působnosti Most vyhlášeno. Další na tento způsob ochrany teprve čekají, třeba i proto, že o nich vědí jen obyvatelé obce, starousedlíci nebo vlastnící pozemků.

Pokud znáte ve svém okolí takový strom, pošlete o něm informaci na Odbor životního prostředí a mimořádných událostí Magistrátu města Mostu a orgán ochrany přírody prověří možnost vyhlášení jeho vyšší ochrany. Pošlete nejlépe jeho fotografii a co nejpřesnější údaje o místu, kde strom roste. Ale musí se jednat o strom rostoucí v katastru města Mostu, obce Braňany, Želenice, Obrnice, Patokryje, Volevčice, Polerady, Lišnice, Havraň, Malé Březno, Lužice, Korozluky, Skršín, Bělušice, Bečov, mimo oblast CHKO České Středohoří, dál naše územní působnost nesahá.

Předem děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…