Most: Pro mateřské školy byly zřízeny obvody

11.04.2017 15:33 | Zprávy

Nejen základní, ale i mateřské školy zřízené městem mají nově vytvořeny školské obvody. Zastupitelé totiž na svém březnovém jednání schválili novou obecně závaznou vyhlášku č. 1/2017, podle níž je každá ulice v Mostě zařazena do některého ze čtyř nových obvodů.

Most: Pro mateřské školy byly zřízeny obvody
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

„Zákonní zástupci mají dle školského zákona právo vybrat si školu, na níž budou pro jejich potomka zajištěny podmínky pro předškolní vzdělávání v mateřské škole, nemusí to být škola spádová. Ředitel spádové školy je však povinen přednostně přijmout děti s místem trvalého bydliště v příslušném školském obvodu, a to do výše povoleného počtu děti uvedené ve školském rejstříku,“ uvedla vedoucí oddělení školství mosteckého magistrátu Petra Trojnová.

Spádové obvody jsou vytvořeny pro všechny čtyři městem zřízené mateřské školy, které sídlí v ulicích Antonína Sochora, Hutnická, Růžová a Lidická, přičemž pod poslední jmenovanou spadá i několik odloučených pracovišť. Ve vyhlášce, kterou zájemci najdou na webových stránkách města www.mesto-most.cz, jsou uvedeny jednotlivé spádové obvody a ulice, které do nich spadají. V některých případech jsou uvedena u čísla popisná, protože v Mostě jsou i ulice, které jsou rozděleny mezi dva obvody.

Do obvodů jsou zahrnuty i místní části. Rudolice a Čepirohy spadají do prvního obvodu (mateřinka v ulici Antonína Sochora), Komořany, Velebudice a Vtelno do druhého (mateřská škola v Hutnické ulici) a Souš se Starým Mostem do čtvrtého (mateřinka v Lidické ulici).

Na stejném jednání zastupitelé schválili rovněž obecně závaznou vyhlášku č. 3/2017, kterou se stanoví školské obvody základních škol. Ty jsou pro Mostečany vymezeny tak, jak byli dosud zvyklí, novinkou však je, že součástí některých obvodů se staly i okolní obce. Tyto takzvané společné spádové obvody se týkají obcí (včetně všech případných místních částí) Korozluky, Lužice, Patokryje, Skršín (1. ZŠ), Malé Březno (7. ZŠ) a Havraň, Lišnice, Polerady a Volevčice (10. ZŠ).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…