Most: Společné policejní akce v lokalitě Stovky pokračují, vypátráno bylo pět hledaných osob

09.10.2023 19:06 | Tisková zpráva

Zástupci vedení Police ČR, územního odboru Most, a městské policie se domluvili na sloučení aktivit, které realizují obě policie v sociálně vyloučené lokalitě Stovky. Kromě běžných, každodenních opatření, která průběžně realizují obě bezpečnostní složky, probíhají každých 14 dní společné akce, na kterých se podílí smíšené hlídky strážníků a policistů.

Most: Společné policejní akce v lokalitě Stovky pokračují, vypátráno bylo pět hledaných osob
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

„Časy jednotlivých akcí měníme, poslední akce například probíhala od 6 do 8 hodin ráno, kdy bylo naším cílem mimo jiné kontrolovat vchody a výskyt závadových osob v době, kdy chodí děti do školy. Celkem jsme na těchto akcích provedli více než 300 kontrol osob a podařilo se nám vypátrat pět hledaných osob,“ uvedl Jindřich Bergmann, zástupce vedoucího územního odboru Most Policie ČR.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36102 lidí

Kromě pátrání po osobách, na které byl vydán příkaz k zatčení nebo příkaz k dodání do výkonu trestu, se hlídky zaměřují také na kontrolu osob zneužívajících omamné a psychotropní látky a další protiprávní jednání z této oblasti nebo získání poznatků k pachatelům trestných činů. Zaměřují se také na místní řidiče, veřejný pořádek nebo konkrétní byty, kde dochází opakovaně k porušování nočního klidu a obecně k obtěžování ostatních nájemníků.

„Jsem rád, že spolupráce Policie ČR a městské policie v Mostě funguje. Díky tomu, že i my máme přehled o trestné činnosti, která není v kompetenci městské policie, v mnoha případech můžeme díky koordinované spolupráci pomoci policistům. Dobrá spolupráce a kvalitní komunikace také přispívá k lepší koordinaci i rozložení sil městské a státní policie při mimořádných akcích, ale i běžné hlídkové činnosti,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Společné policejní akce v lokalitě Stovky budou podle vedení obou policií nadále pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…