Most: Už druhým rokem běží projekt, zaměřený na rozvoj dostupného bydlení

15.11.2018 8:36

Již druhým rokem běží pilotní projekt města Mostu zaměřený na rozvoj dostupného sociálního bydlení. I když město Most nevlastní na území města žádné byty (s výjimkou bytového fondu na sídlišti Chanov), není mu lhostejný osud obyvatel, kteří nedokáží získat byt na běžném trhu s byty. Může se jednat např. o osoby se zdravotním hendikepem nebo matky samoživitelky.

Most: Už druhým rokem běží projekt, zaměřený na rozvoj dostupného bydlení
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

V rámci projektu proto došlo k navázání spolupráce s 5 soukromými vlastníky, kteří své byty běžně pronajímají. Tyto byty, kterých je v současné době 9, byly obsazeny předem vytipovanými a prověřenými nájemníky. V současné době je rozjednáno zapojení ještě 10. bytu. Součástí projektové pilotáže jsou také 3 byty ve vlastnictví města. Celkem tedy projekt pracuje v tuto chvíli s 12 nově zabydlenými domácnostmi a vyjednává se o zapojení domácnosti třinácté.

Součástí podpory pro nájemníky v těchto bytech zapojených do projektu je pomoc a intenzivní podpora ze strany sociální pracovnice, která domácnosti pomáhá se zabydlením, zajištěním všech záležitostí spojených s přestěhováním, vyřízením úředních záležitostí a pomáhá s celkovou stabilizací situace, včetně komunikace s majitelem bytu a novými sousedy. Sociální pracovnice je s každou domácností v kontaktu i několikrát týdně.

Pokud máte zájem o další informace o projektu, můžete se obrátit na manažerku projektu Janu Pánkovou, a to prostřednictvím e-mailu (ZDE) nebo telefonního čísla 476 448 545.

Další podrobnosti o projektu jsou také na webu města Mostu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…