Most: Veletrhu pracovních příležitostí se zúčastnily stovky lidí

08.02.2017 13:59

Stovky lidí se zúčastnily prvního Regionálního veletrhu pracovních příležitostí, který se uskutečnil v úterý 7. února v hotelu Cascade. Čekaly na ně stánky osmnácti různých potenciálních zaměstnavatelů, mezi nimiž nechyběly Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova nebo firmy ze Strategické průmyslové zóny Joseph.

Most: Veletrhu pracovních příležitostí se zúčastnily stovky lidí
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Uchazeči o zaměstnání získali podobné informace o různých nabízených pozicích, případně se domluvili na osobním pohovoru. Problémem ale je, že mnozí z nich mají nízkou nebo vůbec žádnou kvalifikaci, přičemž v současné době je největší poptávka po absolventech technických oborů. Řada návštěvníků navíc na veletrh zavítala jen proto, aby se mohla na úřadu práce prokázat potřebným potvrzením o své účasti.

Veletrh uspořádala Okresní hospodářská komora (OHK) Most s místní pobočkou úřadu práce. Vzhledem k úspěchu první akce by se veletrh mohl dle záměru pořadatelů konat dvakrát ročně. Doplní tak další významné aktivity OHK, jako jsou například veletrhy vzdělávání Sokrates nebo předávání Dobrých listů komory. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…