Most: Veřejné zakázky transparentně - únor přinesl významné úspory

19.04.2017 20:12

Zatímco měsíc leden přinesl jen málo veřejných zakázek, měsíc únor byl již bohatší. Hned při pěti z nich byla zaznamenána významná úspora. Jde o rozmanité veřejné zakázky, které se týkaly technického dozoru investora, projektové dokumentace na demolici bytového domu, dodávky notebooků, prodloužení záruky počítačových serverů a projektové dokumentace na vybudování lávky pro pěší a cyklisty. Celková úspora v těchto případech činila zhruba 415 000 Kč.

Most: Veřejné zakázky transparentně - únor přinesl významné úspory
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Finančně nejnáročnější únorové veřejné zakázky se týkaly informačních technologií. Společnost Dell Computer dodá městu notebooky včetně příslušenství za 997 040 Kč bez DPH, což je o zhruba 160 000 Kč (14 % méně), než se původně předpokládalo. S 35% úsporou je pak možné počítat v případě prodloužení záruky počítačových serverů a jejich servisu o dva roky. Společnosti Gerkin město zaplatí namísto plánovaných zhruba 340 000 Kč bez DPH jen 220 208 Kč bez DPH.

Největší relativní úspory (54%) bylo dosaženo u projektové dokumentace na demolici bloku 31 v ulici Jaroslava Seiferta, neboť místo zhruba 80 000 Kč zaplatí ABS – stavební společnost pouze 36 600 Kč bez DPH. Obdobnou, 51% úsporu pak město zaznamenalo v případě veřejné zakázky na technický dozor investora u připravované stavby chodníku spojujícího Most s místní částí Vtelno.

Vítězem se v tomto případě stala firma IMP engineering s cenovou nabídkou ve výši 49 000 Kč bez DPH. Poslední významná únorová zakázka se týkala projektové dokumentace na lávku pro pěší a cyklisty přes komunikaci I/27 u Vtelna (firma Pontex, 86 000 Kč bez DPH, 31% úspora).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…