Most: Vyhrazená parkovací místa skončí nejpozději do konce roku 2021

15.05.2017 20:15

Velkým problémem každého města je nedostatek parkovacích míst. V Mostě je tato situace navíc oproti jiným městům ztížena tím, že část z nich je takzvaně vyhrazených, tedy určených pouze pro jednoho konkrétního řidiče.

Most: Vyhrazená parkovací místa skončí nejpozději do konce roku 2021
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Ten tak znemožňuje parkování ostatním Mostečanům i v době, kdy je například v práci nebo na dovolené. Město se proto na konci roku 2015 rozhodlo, že ukončí diskriminaci převážné většiny řidičů a tato vyhrazená místa postupně zruší. Většina jich byla zrušena již během loňského roku, poslední by měla podle nejnovějšího rozhodnutí skončit nejpozději do konce roku 2021.

„Naším úmyslem je zpřístupnit co největší počet parkovacích míst co největšímu počtu Mostečanů. V první fázi jsme proto zvýšili místní poplatek za jejich využívání. I díky tomuto opatření jsme v roce 2016 dosáhli zrušení plných 847 míst z celkového počtu 1 514. Většina z těch zbývajících je uzavřena na dobu určitou, takže počkáme, až vyprší jejich platnost. Na konci března jsme pak upravili Zásady pro změny uživatelů a přidělování vyhrazených parkovacích míst a nově stanovili 31. prosinec 2021 jako nejzazší termín platnosti rozhodnutí ke zvláštnímu užívání komunikace,“ uvedl náměstek primátora Marek Hrvol.

Současně byly schváleny i další změny. Nově tak není možné převádět vyhrazená parkovací místa mezi uživateli, využívat tato místa v případě neprodloužení platnosti průkazu pro osoby se zdravotním postižením a přidělovat vyhrazená parkovací místa pro držitele průkazu osob se zdravotním postižením jinam než do místa trvalého bydliště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…