Mostecké základní školy dostanou tři miliony na technické vzdělávání žáků

18.08.2016 19:52

Zaměstnavatelé v regionu cítí dlouhodobě nedostatek technicky vzdělaných pracovníků.

Mostecké základní školy dostanou tři miliony na technické vzdělávání žáků
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Přestože Mostecko obsazuje nejvyšší příčky v nezaměstnanosti, v nabídce místního úřadu práce je paradoxně více než tři sta volných míst technického zaměření. Zájem o technické střední školy bohužel nemají ani žáci a studenti. To se nyní pokusí změnit Ústecký kraj, který díky štědrému daru společnosti Vršanská uhelná, poskytne mosteckým základním školám tři miliony korun na podporu právě technického vzdělávání.

Za tři miliony korun, které se rovným dílem rozdělí mezi mostecké základní školy, budou nakoupeny výukové stavebnice. Jedná se o edukativní systém společnosti Merkur TOYS, který je svým rozsahem i obsahem na světové úrovni a obsahuje mimo jiné základní stavebnice pro první i druhý stupeň základních škol různých typů a složitosti, speciální stavebnice pro výuku mechaniky, fyziky, základů elektřiny, magnetismu, elektroniky a robotiky, speciální pracovní stoly pro praktické vyučování a zájmové kroužky technického zaměření, laboratorní stoly pro výuku odborných předmětů apod. Systém je univerzální a lze ho doplňovat a rozšiřovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…