Na Litoměřice se hrne padesátiletá povodeň

03.06.2013 10:58

V Litoměřicích v neděli večer poprvé a dnes hned po ránu zasedal krizový štáb.

Na Litoměřice se hrne padesátiletá povodeň
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Město se totiž připravuje na velkou vodu. V tuto chvíli je pravděpodobné, že půjde o padesátiletou povodeň. Záležet však bude na dalším vývoji počasí. V plné pohotovosti jsou od včerejšího dne všechny složky integrovaného záchranného systému. Již v noci z neděle na pondělí byl zatopený Střelecký i Písečný ostrov. Do uvedených lokalit se nedá vjet. Uzavřena je i komunikace směrem na Křešice.
 
„V neděli probíhala evakuace obyvatel želetické ubytovny. Zhruba sedm desítek lidí jsme přechodně ubytovali v tělocvičně Základní školy v Havlíčkově ulici,“ informoval dnes ráno členy krizového štábu starosta Ladislav Chlupáč ještě před tím, než vyrazil zkontrolovat aktuální situaci nejen v Litoměřicích, ale i v okolních obcích, které spadají do správní působnosti města Litoměřice.
 
Na krizovém štábu zazněly dnes ráno od pracovníka Povodí Labe informace, že hladina řeky se každou hodinu zvyšuje o deset centimetrů. Rapidně se zhoršuje i situace na Ohři. Během dnešního dne má být zaplavena příjezdová komunikace k Tyršova mostu. Městská policie již o aktuálním stavu informovala firmy působící v Želeticích. Provozovny pravděpodobně uzavře OBI, Interspar a další. V tuto chvíli se neočekává, že by se hladina Labe zvedla až na úroveň z roku 2002. Nicméně je více než pravděpodobné, že půjde minimálně o padesátiletou povodeň.
 
V rámci krizového štábu funguje několik komisí, přičemž každá má na starosti jinou oblast. “Jejich činnost během dne průběžně koordinujeme v závislosti na potřebě,“ uvedl starosta Chlupáč, který řídí celý krizový štáb.
 
V současné době se dle informací starostky Růženy Čechové připravuje na evakuaci sousední Terezín, a to včetně zhruba 200 obyvatel domova pro seniory. Osm desítek lůžek již nabídla k případnému využití litoměřická nemocnice.
 
Veškeré potřebné informace o aktuálním dění, včetně informací z dopravy, naleznete na webových stránkách městské policie (policie.litomerice.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…